V čem se liší účinky HHC od jiných kanabinoidů?

O známých kanabinoidech, jako je THC, CBD a CBG už toho bylo napsáno hodně, méně známý kanabinoid HHC je ale stále ještě opředený tajemstvím. Těchto látek
bylo objeveno již více než sto druhů a o mnohých z nich toho stále příliš mnoho nevíme. Kanabinoid HHC se ale pomalu dostává do povědomí široké veřejnosti.


Původ HHC kanabinoidu


Dnes se podíváme na srovnání účinků HHC s dalšími kanabinoidy. Hexa-hydro-kanabinol se zkratkou HHC, byl v USA poprvé vytvořen již před více než 70. lety
chemikem Rogerem Adamsem díky procesu hydrogenace, kdy se ke klasickému THC přidávají vodíkové molekuly. Takto vzniklé látky mají vysokou odolnost proti termooxidačnímu rozkladu. HHC je tedy oproti THC mnohem odolnější a navíc mu až tolik nevadí teplo a UV záření.


Semi-syntetický kanabinoid HHC


Kanabinoidy běžně dělíme na syntetické a přírodní. Kanabinoid HHC je však tak trochu něco mezi. Řadíme jej tedy do skupiny semi-syntetických kanabinoidů.
Pokud bychom samotnou látku chtěli syntetizovat přímo z konopí, jistě by to šlo, jen by jí bylo velmi malé množství, bylo by to nákladné a nerentabilní. Proto se na trhu
objevují pouze HHC vyrobené hydrogenací. V dnešní době se už navíc HHC vyrábí nejen z původního THC, ale také přímo z oblíbeného CBD.


V čem se liší účinky HHC


Přesné účinky HHC jsou aktuálně ještě tak trochu opředeny tajemstvím a zcela neprobádané. Na výsledky dalších studií, které o této látce poskytnou komplexní
informace, si musíme ještě nějakou dobu počkat. Výsledný kanabinoid obsahuje 2 různé molekuly, konkrétně 9R HHC a 9S HHC. Molekula 9R HHC se dokáže účinně vázat na endokanabinoidní receptory a umí v našem těla vyvolávat prakticky stejné účinky jako THC. Molekula 9S HHC to však nedokáže. Záleží na kvalitě i množství. Abychom díky HHC rozvinuli v našem těle podobný stav jako po požití THC, je třeba do těla dostat mnohem větší množství této látky. Pak je velmi pravděpodobné, že se po něm budeme cítit stejně jako po požití látky THC. Jako hlavní pozitivum HHC se zatím uvádí tlumení bolesti. Dokonce to v rámci průzkumu dokázaly i testy na laboratorních potkanech. Oproti THC má asi poloviční účinky. Legální látka HHC je ale skvěle uvolňující a relaxační.


HHC produkty


HHC produkty mají zatím nepřekonatelné účinky pro vaši absolutní relaxaci, úlevu od bolesti, proti nevolnosti i zvracení. Hexahydrokanabinol se přirozeně vyskytuje v semenech a pylu konopí a je skvělým pomocníkem pro navození dobré nálady, chvíle relaxace i příjemného oddychu. Využívá se pro své euforické, uvolňující a stimulační účinky, které se tak trochu podobají THC. Jak je však u kanabinoidů zvykem, u každého osoby se dá pozorovat mírně odlišný účinek.